Ontspanningsmassage


Ontspanning is belangrijk voor herstel en heling

 

 In deze tijd wordt erg veel van ons gevraagd. We zijn druk met het gezin, familie, werk en hobby’s, alles eist tijd en aandacht. Hierdoor zijn er maar weinig momenten van rust en momenten voor jezelf. Na een zware belasting heeft je lichaam een rustperiode nodig om te herstellen en voorraden weer aan te vullen.Als je  onvoldoende herstelt / rust, dan wordt er steeds meer afgebroken van je reserves.

 

Door het drukke leven ontstaat de kans op verhoogde stress. Hierdoor verlies je jezelf al snel uit het oog. Je wordt sneller moe en uiteindelijk raak je uitgeput, waardoor het langzaamaan steeds wat minder met je gaat.

 

Herstel

Weer even een moment om bij te tanken, even niets ....

 

Bij massagetherapie Gerda de Jager is ontspanning altijd een onderdeel van de behandeling. Tijdens de massage worden spanningen gelokaliseerd en spieren losgemaakt waardoor afvalstoffen vrijkomen. Door ontspanning, loslaten van de spierspanning kun je weer voelen wat goed voor jou is en wat je nodig hebt. 

 

Heling

Een massage zorgt er ook voor dat je beter kan slapen en je lekkerder in je vel gaat zitten. Het lichaam heeft tenslotte een zelf herstellend vermogen wat door een massage geprikkeld wordt. Op die manier voel je je na een massage als herboren. Dit komt omdat het lichaam tijdens de massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

 Weer  weten hoe het is om ontspannen te zijn.