De kracht van een massage

Vrijwel elk systeem van het lichaam wordt positief beïnvloed door een massage, direct of indirect.

 

HET SKELET:

Verbeterde circulatie van bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de botten. Stijfheid en pijn  verminderen doordat de spieren zachter en flexibeler worden, hierdoor neemt je vermogen tot soepel bewegen toe.

 

HET SPIERSTELSEL:

Door ontspanning en het rekken van de spieren verminderd spierspanning, waardoor  de spieren flexibeler worden. Vermoeide spieren, bijv door training, herstellen sneller.

 

HET ZENUWSTELSEL:

Massage heeft een kalmerende effect op het zenuwstelsel en kan  daardoor verlichting bieden bij prikkelbaarheid en stress gerelateerde klachten zoals slapeloosheid en spanningshoofdpijn. 

 

CIRCULATIESTELSEL:

Massage verbetert de doorstroming van het bloed waardoor huid en organen beter van  voedingsstoffen worden voorzien.

 

LYMFESTELSEL:

Zachte massage stimuleert het lymfesysteem, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden. Het ontspannende effect van de massage kan stress verlichten, wat een absolute boost is voor het immuunsysteem.

 

ADEMHALINGSSTELSEL:

Naarmate je meer ontspant tijdens een massage, wordt je ademhaling trager en dieper. Hiermee wordt het circulatiesysteem via de longen efficiënter.

 

SPIJSVERTERINGSSTELSEL:

Massage helpt ontspannen en kan daardoor de peristaltiek van de darmen verbeteren. Wat een positief effect op het gehele spijsverteringssysteem kan geven.

 

URINESTELSEL:

Afvalstoffen worden beter afgevoerd  tijdens de massage,  deze worden via het bloed naar de nieren getransporteerd waarna ze kunnen worden uitgefilterd en verwijderd.

 

VROUWELIJK VOORTPLANTINGSSYSTEEM:

Menstruele problemen, zoals menstruatiepijn en PMS kunnen worden verlicht door de ontspannende werking van massage, net als symptomen van de menopauze.