Tijdens je zwangerschap kunnen allerlei klachten ontstaan


Of klachten die al aanwezig waren kunnen versterkt worden. 

 

Een zwangerschapsmassage kan hierbij verlichting brengen.

 

Je zwangerschap is een unieke tijd. In een relatief korte periode verandert er heel veel in je lichaam. Al die veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe wordt of last krijgt van klachten zoals slapeloosheid, pijn in je rug,  schouders of nek, vocht in handen en/of voeten. 

Tegelijkertijd kunnen de hormonale veranderingen je soms emotioneel uit balans brengen. Een zwangerschapsmassage kan bij alle veranderingen en ongemakken fysiek en gevoelsmatig ondersteunend zijn.

 

De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. We bespreken eerst de duur van de zwangerschap, je eventuele klachten en wensen.  De massage wordt gegeven vanuit zijligging, waarbij je ondersteund wordt door een zwangerschapskussen.  Deze massage helpt je onder andere om je weer fitter te voelen en het verlicht hoofdpijn, rug- of bekkenklachten. Wanneer je vocht vasthoudt,  kan dit door manuele lymfedrainage afgevoerd worden. 

 

Massage na de bevalling

Het eerste jaar na de bevalling kan fysiek zwaar zijn. Massage kan dan vitaliserend en ondersteunend werken om sneller in balans te komen en te herstellen van de fysieke inspanning van de bevalling.