Je sleept jezelf door de dag heen


Je kunt je moeilijk concentreren en zelfs de kleinste klus is een enorme opgave.

 

Vermoeidheid, iedereen heeft er weleens mee te maken. Maar er zijn ook mensen die voortdurend vermoeid zijn en nergens meer energie van lijken te krijgen. Hoe kun je dan jezelf weer opladen? Massage kan de oplossing zijn. Massage kan op verschillende manieren vermoeidheid tegengaan.

 

Massage leert je beter ademhalen

 

Vermoeidheid kan ontstaan doordat je op de verkeerde manier ademhaalt. Om optimaal te functioneren, heb je voldoende zuurstof nodig. Krijgt je lichaam niet genoeg zuurstof, dan word je moe. Een verkeerde ademhaling kan ontstaan onder invloed van stress. Door een oppervlakkige, snelle ademhaling komen er stoffen vrij als adrenaline en cortisol. Je wordt hierdoor onrustig. Wanneer dit een lange periode aanhoudt, kan dit je uitputten. Massage kan je helpen ontspannen, waardoor je dieper en rustiger gaat ademhalen. Je wordt je door de massage beter bewust van de signalen van je lichaam, waardoor je hier in je dagelijkse leven beter op kunt gaan letten.

 

Massage helpt je om je rust te nemen

 

Wanneer je voortdurend vermoeid bent, voel je je mogelijk schuldig omdat je niet alles wat je zou moeten doen gedaan krijgt. Je hebt voortdurend het gevoel dat je achter de feiten aanrent en daardoor word je steeds gespannener. Sta jezelf dan eens toe om stil te staan en je rust te nemen. Soms moet je even een stapje terug doen om weer met volle vaart vooruit te kunnen. Diep ontspannende massage kunnen je helpen om te ervaren wat het is om eens echt je rust te nemen.  

 

Massage helpt opgekropte emoties los te laten

 

Vermoeidheid kan ook ontstaan door te veel piekeren en het opkroppen van emoties. Hierdoor stagneert de positieve en gezonde levensenergie die door je lichaam stroomt. Een massage zorgt ervoor dat de energie weer vrijelijk door je lichaam kan stromen en brengt zo lichaam en geest in balans. Er kunnen tijdens de massage emoties loskomen. Dit is een normale reactie.

 

Massage voert gifstoffen weg uit het lichaam

 

In ons dagelijks leven staan we bloot aan allerlei verontreinigende invloeden, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Massage kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van geblokkeerde energie, zoals we dat hierboven al besproken. Daarnaast is massage ook een goede manier voor het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam die je een vermoeid gevoel geven.