Cupping


Deze van oorsprong Chinese massage heeft vele voordelen. Cupping gebruikt zuigkracht (vacuüm) om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen.

 

De cup zuigt zich vast aan de huid. Vervolgens zal de zuigkracht zijn werking doen. De cups blijven afwisselend staan of worden juist over je lichaam bewogen om precies die gebieden te vinden die extra aandacht nodig hebben. 

 

Blauwe plekken

 

Schrik niet wanneer je na cupping in de spiegel kijkt. Cupping massage kan blauwe of rode plekken achterlaten die een paar dagen en soms zelfs weken zichtbaar blijven. Deze plekken kunnen beurs aanvoelen. De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen.

 

Ondanks dat de plekken er niet fraai uitzien, hoef de massage niet pijnlijk te zijn. Vaak wordt deze massage als zeer aangenaam ervaren. De massage wordt in afstemming met jou gegeven, jij geeft je grens aan. 

 

 Deze therapie vermindert niet alleen je klachten aanpakken, maar laat je lichaam ook ontspannen.

 

Deze massage vermindert pijn en zwellingen, maakt verkleefd littekenweefsel los en gaat blokkades en spierknopen tegen. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen.