Wie is Gerda de Jager?


Ik ben met massage in aanraking gekomen doordat ik fysiek klachten kreeg door overbelasting. Door de aandacht en rust werd ik mij bewust dat ik een te volle agenda had.  Ik ontdekte dat massage bij mij paste en  ben een opleiding voor sportmasseur gaan volgen. In 2013 ben mijn massagepraktijk gestart.

In de loop der tijd  kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik meer wilde. De fysieke klachten waarmee mijn cliënten kwamen hadden soms een diepere oorzaak, ik wilde niet alleen de klacht wegmasseren maar meer aandacht aan de oorzaak geven. Ik wilde meer ontdekken, meer weten.

 

Ik ben in contact gekomen met lichaamswerk. Wat ik daar ervoer heeft zo’n indruk op mij gemaakt. Alles wat ik geleerd had en ‘wist’ voelde ik in mijn lijf. Ik ging letterlijk uit mijn hoofd naar mijn lijf.  Ik ervoer toen een innerlijk weten: mijn lijf weet wat goed voor mij is en vertelt mij  dit d.m.v. signalen. Toen wist ik dit is voor mij de weg.  

Zo kwam ik de opleiding voor massagetherapeut bij  Esoterra in Bilthoven tegen:  Bewustwording van dat wat op fysiek niveau plaatsvindt verbonden is met het mentale / emotionele en sociale vlak. De wisselwerking tussen lichaam en geest. Dit was precies wat ik zocht.

 

Tijdens de opleiding heb het inzicht ontwikkelt dat het niet de vraag is: ‘hoe kom ik van de klacht af’, maar de klacht als uitnodiging te zien om op onderzoek te gaan wat er precies aan de hand is.

Hoe sta je in het leven, wat zijn je overtuigingen, je gedachten, welke persoonlijkheid heb je, welke leefstijl. En: hoe kun je de balans herstellen.

 

Door de opleiding massagetherapie heb ik mijn kennis en technieken over massagetherapie kunnen verbreden en verdiepen, daarnaast heb ik mij ontwikkelt als massagetherapeut op een manier die bij mij past, wie ik ben.

Ik werk op mijn eigen manier, vanuit mezelf.  Enthousiast, gedreven, integer, geïnteresseerd, leergierig en nieuwsgierig naar wat de ander beweegt. Nieuwsgierig en benieuwd wat er gebeurd en vaak blij verrast en ontroert door het niet bedachte resultaat. Waar ik blij van wordt is dat ieder  zijn eigen weg vindt, zelf voelt en ontdekt wat goed voor hem/haar is.