De meest voorkomende redenen om een massage te boeken is ongetwijfeld naar aanleiding van klachten aan schouders . Het is voor veel mensen een plaats waar spanning wordt opgebouwd.

Massage helpt de gestresste spieren weer te ontspannen en te normaliseren, het verlicht de pijn en maakt bewegen weer gemakkelijker.

Natuurlijk is het verstandig om niet te wachten tot er flinke klachten zijn. Massage als preventieve verzorging van de spieren zorgt voor een betere belastbaarheid, sneller herstel en draagt bij aan een fit en ontspannen lijf.

 

Schouderklachten

-  Vastzittende schouderspieren met harde gevoelige plekken

-  Pijn tussen en rond de schouderbladen

-  Bewegingsbeperking in de schouders

-  Spanningshoofdpijn

-  Tintelingen of pijn in de armen

De klachten kunnen lang duren of komen met enige regelmaat weer terug. De oorzaak is meestal een vorm van overbelasting, vaak door een combinatie van een ongunstige (werk)houding en spanning of stress.

 

Behandeling gebeurt nogal eens met pijnstillers, ontstekingsremmers, oefeningen, hormooninjecties of zelfs een operatie. Een goede gerichte massage is echter de meest natuurlijke manier om de spieren te laten ontspannen en de harde plekken weer soepel te maken. Massage bevordert het herstel en verbetert bovendien de belastbaarheid.

 

Oorzaken

De ontregelde spieren en de pijnlijke spanning worden vaak veroorzaakt door een vorm van overbelasting waarbij spierknopen (triggerpoints) ontstaan. Volgende oorzaken komen vaak voor:

-  Valpartij, ongeluk, whiplash, etc.

-  Te zware belasting door bijv. zwaar werk

-  Langdurige statische belasting door een ongunstige werk- of zithouding

-  Stress, druk, druk, druk, werk moet af, of gewoon niet lekker in je vel zitten

-  Een 'hoge', niet ontspannen ademhaling.

 

Een gerichte massage kan er hierbij voor zorgen dat de spieren weer in hun normale doen komen. Klachten die misschien al jaren spelen, worden verlicht en kunnen verdwijnen als de triggerpoints in de betreffende spieren worden behandeld.

  


Tijdens je eerste afspraak worden je klachten besproken en wordt er naar je lichaamshouding gekeken zodat de juiste behandelmethode bepaald kan worden. 

 

Afspraak maken