Wat is massagetherapie?


  

Aandacht voor jouw klachten

 

Een klachtgerichte massage kan uitkomst bieden bij verschillende klachten. De massage kan stevig maar ook ontspannend zijn. De stevigheid van de massage wordt altijd aangepast aan jouw voorkeur. Ik gebruik diverse behandelmethoden.  Op basis van jouw hulpvraag en behoefte wordt gezamenlijk gekeken welke massagevorm op dat moment het beste  aansluit. 

 

Voor de massage vindt een intakegesprek plaats, waarbij een vragenlijst wordt afgenomen met relevante medische en sociale informatie. Indien nodig kijk ik naar je  houding en/of worden er  functietesten uitgevoerd en kan ik advies*  en/of oefeningen* meegeven. 

  

Advies     :   aanpassingen in het dagelijkse leven

Oefening :  houding- en bewegingspatronen verbeteren, ontspannings- en/of rekoefeningen

    

 

In contact met je lichaam 

 

Als massagetherapeut richt ik me niet alleen op je fysieke klacht.  Ik besteed aandacht het lichamelijke en het mentale deel;  zoals je emoties, je zelfbeeld, hoe sta je in het leven. Een wisselwerking tussen lichaam en geest. 

 

Met massagetherapie ga je van denken naar voelen. Je hoeft niet te redeneren hoe een klacht is ontstaan. Je lichaam geeft jou de antwoorden door te laten voelen waar het op dat moment aandacht vraagt. Als massagetherapeut begeleid ik dat proces door op jou af te stemmen. Daarin gaat het om het hier en nu: wat heb jij op dit moment nodig!