Stress


Stress betekent spanning of druk.  Stress op zich is niet slecht. Je hebt stress nodig om te presteren. Er wordt veel over stress gesproken, als we het over stress hebben gaat dit meestal over een ongezonde druk, een teveel aan spanning. 

Problemen ontstaan wanneer het evenwicht verstoord wordt tussen draaglast en draagkracht. Er wordt meer gevraagd dan je aankunt. Deze belastende omstandigheden kunnen heel verschillend zijn: van alledaagse stresssituaties tot ingrijpende levensgebeurtenissen.

 

Chronische stress 

 

Bij chronische stress gebeurt dit te vaak, te lang en te veel. Er ontstaat presteerstress: Als je moe bent en toch maar door gaat. Je lichaam haalt energie uit voorraden die daar niet voor bedoeld zijn. Het herstellen kost dan veel meer tijd dan normaal.

 

 Burn-out is het gevolg van jarenlang negeren van stress en lichamelijke klachten. 

 

Herstel

 

Een gebeurtenis op zichzelf is niet stresserend, maar hoe je ermee omgaat. Het gaat om het evenwicht tussen inspanning en herstel.

 

Je kan efficiënt met stress leren omgaan door:

 -        Weten wat stress is en wat stress veroorzaakt. 

 -        Weten wat je tegen stress kunt doen.

 -        Bereid zijn iets te veranderen. 

  

Weet jij wat jou energie geeft en hoe je jezelf weer kan opladen? 

 

Stress Release is bij uitstek geschikt om te ontspannen en ont-stressen.  Je gaat uit je hoofd (denken) naar je lijf (voelen).  Je voelt hoe het werkelijk met je is en daardoor kan je weer voelen wat goed voor jou is.